Sommerudflugt 2006

Til Biecenterets sommertur havde meldt sig 48 deltagere, som fik en dejlig tur til Voergård Slot i Vendsyssel. En god og grundig vejledning om slottets historie og ejerskaber gennem 450 års. Ejere som f.eks. Familierne Scheel, Juul, Scavenius m.fl. for til sidst at ende med en tysk købmand som istandsatte bygningerne og møblerede dem med gamle til dels franske ting, både i kunstgenstande og møbler m.v.

Efter besøget her kørte vi til Hals, hvor en strandcafe havde arrangeret spisning til os med en sammenkogt kyllingeret og is med pandekager. Maden bekom de slunkne maver godt, men desværre tog serveringen lidt for lang tid, således at vi måtte haste til færgen Hals-Egense, som skulle fragte os tilbage til Himmerland.

Sejlturen tog kun kort tid, men de bagerste i bussen var lidt bekymrede for deres placering, sådan lidt på kanten af dækket. Værre blev det, da vi skulle i land igen, da bussens vægt tyngede færgen så langt ned i vandet, at forbindelse til landjorden ikke rigtig kunne etableres.. Efter en del forsøg, fandt et par kloge hoveder nogle kiler til at lægge under bussens forhjul, så den kunne køre i land. Derefter gik turen til Lille Vildmose, hvor Eric Bøgh ventede på os, for at guide os gennem tørvemosen og fortælle om fabrikationen af tørv før i tiden og nu. På centeret "Team LA", der er et center, hvor unge kan få praktisk arbejde ved landbrug på en hyggelig og sjov måde. Der var rejst et stort telt, hvor vi fik kaffe med boller og lagkage.

Turen tilbage til Hobro kørte vi gennem det smukke Østhimmerlands natur. Så det blev en interessant og god tur tilrettelagt af medlemmer af Centerrådet.