Birgitte Kragh - Temadag om ensomhed

Biecentret og Ældre Hjælper Ældre samlede i dag frivillige fra en del foreninger og organisationer i kommunen til en temadag om ensomhed.

Præst og fremtidsforsker Birgitte Kragh Engholm fra Vesterbro var inviteret, og hun gjorde os en hel del klogere på det kraftigt tiltagende ensomhedsfænomen.

Birgitte Kragh Engholm mener, at ensomhed bliver en af fremtidens store folkesygdomme - en fremtid, som ikke ligger langt fra os. I dette er WHO enig. De estimerer, at ensomhed vil b...live den helt store plage allerede frem til 2020, og at flere end halvdelen af os - unge som ældre - vil opleve at blive ramt af ensomhed.

Birgitte holdt os fanget i en fremstilling af ensomhedens væsen, og dens hastige vækst som en megatrend, der vil buldre frem i de kommende år.

Stress er et brudt tabu. Vi ved det, når vi har stress, vi kan tale frit om det, og vi ved, hvad der skal til, for at lindre, hele, og komme videre.

Ensomheden er på vej til at overtage den plads, stress før havde i samfundet, og ensomhed er i høj grad et tabu, især blandt unge. Det er en kommende folkesygdom, som må tages dybt alvorlig og imødegås allerede nu. Vi må rustes til arbejdet.

Da Biecentret og Ældre Hjælper Ældre samlede frivillige fra hele kommunen til en temadag om ensomhed, inviterede vi præst og fremtidsforsker Birgitte Kragh Engholm fra Vesterbro til det, der skulle blive en meget spændende og lærerig dag.

Birgitte har siden sendt en hilsen, som her viderebringes til de mange frivillige, som gør et kæmpearbejde.

"TAK for sidst, det var en fornøjelse! Jeg sad i bilen på vej hjem og tænkte, at det er fantastisk, at der lokalt findes så ma...nge engagerede ildsjæle og gode mennesker. En masse mennesker, der gør en kæmpe forskel uden egentlig at gøre en masse væsen af sig og uden at lave en masse larm, det er så prisværdigt!"
Birgitte