Ny spændende foredragsrække ved Finn Seidelin 2018

FINN SEIDELIN
fortsætter sine populære foredragsrækker i 2018
HUSK! Der er tilmeling allerede fra 13. december kl. 8.00
Dørene åbnes kl. 7.00 og der udleveres kø-billetter
.

Ja, du kan slå mange fluer med ét smæk, hvis du står tidligt op 
Onsdag, den 13. december, for så kan du tilmelde dig Finn Seidelins nye og spndende foredragsrække, olg du kan komme med til den nye foredragsrække om stærke kvinder i litteraturen, og endda få et par billetter til de to fyraftensforedrag med Connie Hedegaard og Jeanette Varberg.

Første forløb: 5 dobbeltlektioner over emnet:
Imperier, kolonier og Europas aktuelle vanskeligheder

Op gennem historien har de forskellige europæiske lande foretaget store opdagelsesrejser og efterfølgende erobring af store områder i andre verdensdele. Nogle lande skaffede sig så store områder, at de definerede sig selv som imperier. Der var mange om buddet: Danmark, England, Belgien, Tyskland, Frankrig, Italien m.m. fl. Fælles var, at disse kolonier gav anledning til en voldsom tilstrømning af værdi til de europæiske lande, hvis velstand byggede på kolonierne samt dybe konflikter mellem kolonimagten og den lokale befolkning.

Festen sluttede omkring tiden for Første Verdenskrig ophør og tog endelig fart efter Anden Verdenskrig. Hermed forsvandt en del af Europas økonomiske og politiske grundlag (og for mange deres selvforståelse) – ikke mindst for et land som England. I løbe af foredragsrækken vil vi se på denne udvikling og de problemer den skabte.

Andet forløb: 5 dobbeltlektioner over emnet:
Terror i historisk og nutidigt perspektiv
Vi har i lang tid oplevet terror og set de politiske konsekvenser heraf. Begrænsninger i vore demokratiske rettigheder, ønsket om øget sikkerhed, store udgifter til sikkerhedsinitiativer og deltagelse i fredsskabende aktioner. Månedligt eller endog ugentligt hører vi om terror og terrorbevægelse.

Terror er imidlertid ikke et nyt fænomen. Terrorhandlinger har vi beskrevet fra det gamle testamentes tid over Romerriget og videre til englændernes bombardement af København i begyndelsen af 1800-tallet. Alle husker sikkert München i 1970’erne og Rote Arme Fraktion i Tyskland og De Røde Brigader i Italien.