Kend dine litterære klassikere - Anne Valbjørn Odgaard

Foredragsrække ved Anne Valbjørn Odgaard,litteraturhistoriker, skribent, og erfaren foredragsholder

6 mandage fra 22. oktober til 26. november 2018 kl. 9.30-11.30

Kurset tilbyder en introduktion til både klassikerbegrebet og til en række af de største klassikere i verdenslitteraturen fra midten af 1800-tallet og frem til nu.

Vi skal til Rusland, Danmark, USA, Italien og Japan og støder både på det unikke, originale, tidstypiske og det almengyldige, universelle. Blandinger af smukt sprog, originale, dragende emner, kompleksitet og frem for alt: evnen til igen og igen at fascinere, overraske og underholde finder man i de udvalgte værker.

- Fjodor M. Dostojevskij: Forbrydelse og straf, 1866. En filosofisk og eksistentiel kriminalroman, og temaer som synd, lidelse, tilgivelse, frelse, offer, ondskab og godhed kommer på tapetet.

- Johannes V. Jensen: Kongens Fald, 1900-1901. En historisk roman fra århundredskiftet, en bog med sanselige, billedmættede, malende beskrivelser, og som stritter ud til alle mulige sider – tematisk, genremæssigt, stilmæssigt.

- F. Scott Fitzgerald: Den store Gatsby, 1922. En roman om den amerikanske drøm, hamrende aktuel og samtidig et levende eksempel på tidsånden; de brølende 20’ere.

- Karen Blixen: Syv fantastiske fortællinger, 1934. Eksotiske fortællinger fyldt med forkvaklede menneskeskæbner: djævle, gift, tortur, forræderi, mørke og vanvid, drømme, magi, skæbne, romantik og mystik.

- Umberto Eco: Rosens navn, 1980. En kompliceret og labyrintisk kriminalroman. Vi tages med på en rejse ind i middelalderens klosterliv, med kirkelige intriger samt filosofiske og eksistentielle spørgsmål på programmet.

- Haruki Murakami: Kafka på stranden, 2002. Et stykke magisk realisme fra Japan, men Murakami binder på fabelagtig vis en vestlig, postmoderne verden til sin egen.

 

Pris: kr. 400,00

Sted: Biecentret, Nordvestvej 4, 9500 Hobro, Foreningslokalet

Tilmelding: Ved personligt fremmøde fra onsdag, den 23. maj kl. 8.00

23/5 åbnes døren til Biecentret undtagelsesvis kl. 7.00 og fra dette tidspunkt

uddeles der kø-numre.

Tilmelding pr. telefon tlf.: 97 11 52 60 fra onsdag, den 23/5 kl. 9.00

Man kan tilmelde én foruden sig selv Betaling senest 27. august

 

I et samarbejde mellem Biecentret og dof Biecentrets Oplysnings Forbund,

Nordvestvej 4, Hobro