Biecentret og Ældre Hjælper Ældre samlede frivilligheden i den nye Mariagerfjord kommune. Biecentrets sal var fyldt af frivillige fra mange foreninger i alle dele af den nye kommune... og snakken gik livligt.

130 hovedsageligt ældre mennesker var samlet mandag den 26. marts i Biecentrets sal. Der blev serveret kaffe, lagkage og boller, og snakken gik livligt rund omkring ved bordene. De forsamlede var frivillige fra ældre- og handicaporganisationer og -foreninger i hele det nye Mariagerfjord, og temaet for dagen var det frivillige arbejdes fremtid i den nye kommune.

Initiativtagerne bag dagen var Simon Griis, centerkoordinator i Biecentret og Elin Bak, konsulent for Ældre Hjælper Ældre, samt en række frivillige, tilknyttede de to foreninger. De var alle begejstrede for det store fremmøde, og så det som et udtryk for interesse, vilje og gå-på-mod i det frivillige arbejde.

Der udføres et stort frivilligt arbejde blandt ældre. Både i centre og i foreningsregi, men også på det mere personlige plan i mindre grupper og hos den enkelte, som har brug for hjælp på den ene eller anden måde.

Læs videre under billedet....

Nu er flere små kommuner blevet til én stor, og i den forbindelse skabtes med dagen en anledning til at frivillige fra alle kanter kunne sætte sig med en kop kaffe og sammen vende problematikker og idéer. I den forbindelse var også formand for det nye ældreråd, Lilly Kræmer inviteret og hun fortalte om ældrerådets arbejdsopgaver og indstilling til det frivillige sociale arbejde.

Der var også sat tid af til samtaler og debat ved bordene, og arrangørerne havde sørget for, at resultaterne af snakken blev skrevet ned, så der også blev et produkt ud af dagen. De frivillige vendte blandt andet emner som forslag til samarbejdsformer foreningerne imellem, ønsker til kurser og uddannelsestilbud for frivillige, fordele og faldgruber for det frivillige arbejde i en større kommune, og forslag til større fællesarrangementer.

Der vil ske en evaluering af ønskerne og forslagene med henblik på ret hurtigt at komme i gang med samarbejde og tilrettelæggelse af temadage og kurser. Allerede nu er der afholdt to inspirationsdage for frivillige, en i maj og en i juni med pastor emeritus Edith Paulsen og konsulent Elin Bak.