Udflugt for Biecentrets frivillige 2012.

Af Bendt C. Jørgensen
Det er en stor frivillig indsats, som bliver gjort i Biecentret, Hobro. Omkring 85 frivillige stiller en del af deres arbejdskraft, energi og deres gode humør til rådighed for centret, og derved medvirker til at stedets brugere og besøgende, får en god oplevelse.
 
Det kvitterede Biecentret for, ved onsdag den 22. august med at invitere de frivillige på en studie og udflugts tur til Vestjylland.  Alle frivillige var inviteret, og 61 havde sagt ja tak til at deltage. Kl. 8.00 om morgenen kørte 2 busser fra Fårup Turistbusser vestpå, målet var Vedersø Præstegård.
Ved Vandkraftsøen i Holstebro blev der holdt en pause, for at nyde den medbragte formiddagskaffe, men pausen blev afbrudt af en kraftig regnbyge.
 
Ved ankomsten til Vedersø præstegård, tog guiden Knud Tapgård imod og bød os indenfor i foredragssalen, hvor han på en interessant måde fortalte om præstegården, og om digteren og præsten Kaj Munk. Foredraget gav os et godt indblik i Kaj Munks liv, hans virke som digter og præst, samt om hans familie. Efter foredraget var der rundvisning i Præstegården, som nu er museum med Kaj Munk, som tema.
 
Turen gik videre til Vedersø Kulturcenter, hvor der blev serveret en dejlig kamsteg med grønsager og kartofler, samt hjemmelavet is. Under og efter middagen fortalte Knud Tapgård mere om Kaj Munk og om Vedersø kirke, samt om Vedersø egnsmuseum. Han kom også ind på at der på museet i Vedersø Præstegård og i Kulturcentret var en række frivillige hjælpere, som hjalp til på forskellig vis, og han tilføjede at der i det Danske samfund er brug for mange ulønnede frivillige, der hjælper til med forskellig opgaver.
 
Dernæst blev Vedersø kirke besøgt, og i kirken fortalte Knud Tapgård, på en levende måde, igen om Kaj Munk og om Vedersø  Kirke.
Efter kirkebesøget var der tid til et kort besøg på kirkegården med Kaj Munks grav, samt det nærliggende Egnsmuseum.
 
Næste besøg gjaldt Willer Keramik, mellem Vedersø og Stadil. Her var der mulighed for at se keramikværkstedet og købe noget af de flotte keramikprodukter. Der blev også serveret kaffe med boller og lagkage, og indehaverne fortalte om keramikproduktionen. Hjemturen gik over Vinderup, Skive, Virksund og turen sluttede ved Biecentret
kl. 18.
 
Trods regnbygen om formiddagen var udflugten en god oplevelse, og deltagerne nød at være sammen på udflugt. Formålet med turen var jo at Biecentret gerne vil takke deltagerne for deres frivillige ulønnede arbejdsindsats i Biecentret. Ved at hjælpe andre i form af frivilligt arbejde, følger der forskellige oplevelser og personlige glæder med.