Fyreaftensforedrag med Ulla Varnke Egeskov

Fyraftens foredrag i Biecentret

med Ulla Varnke Egeskov

REGAN Vest - Den kolde krig i Rold skov!

Det bliver en spændende dag i Biecentret, når museuminspektør Ulla Egeskov fortæller om og viser billeder fra det tophemmelige underjordiske koldkrigsabnlæg REGAN Vest i Rold Skov.

 

 

Torsdag, den 27. september kl. 16.30

125,00 kr. inkl. en lille anretning

Menu: Krydrede kyllingelår med pasta salat og flutes, kaffe og rabarberkage

Under Den Kolde Krig var REGAN Vest svaret. Det var herfra, landet skulle ledes i en situation, hvor hovedstaden og Østdanmark var truet- eller måske ligefrem udeboeligt. REGAN Vest var den sidste bastion i forsvaret af det danske demokrati. Faldt REGAN Vest, faldt Danmark.

At træde ind i REGAN Vest - 60 meter under en kridtbakke i Rold Skov - er på mange måder som at træde ind i selve Den Kolde Krig. Man går ad tilsyneladende uendelige lange, golde betongange, indtil man pludselig står i et fuldt funktionsdygtigt anlæg med soverum, kantine, dagligstue, konferencerum, krypteringsrum, lægeklinik, maskinrum osv. Både anlæggets helt unikke opbygning og størrelse, dets komplette og uspolerede indretning, hemmeligholdelsen og planlægningen helt ned i detaljen vidner om periodens trusselsbillede, og kryber som sådan ind under huden på alle, der besøger stedet. Frygten for en atomkrig bliver pludselig nærværende.

Foredraget vil dreje sig om det underjordiske anlæg og arbejdet, Nordjyllands Historiske Museum udfører forskningsmæssigt, formidlingsmæssigt og helt praktisk i forhold til at få REGAN Vest klar til åbning i 2020.

 

Billetter købes i Biecentret ved personligt fremmøde fra onsdag, den 29. august kl. 8.00.

Der er begrænset antal, så det er efter "Først til Mølle" princippet.

Den 29. august åbnes døren til Biecentret undtagelsesvis kl. 7.00.

Fra dette tidspunkt uddeles der kø-numre.

Max to billetter pr. person.

(Fra 29. august kl. 10.00 kan billetter købes ved 97 11 52 60)

Alle er velkomne

(Arrangører af FyraftensForedrag: Biecentret og Dof Biecentrets Oplysningsforbund)