Galla Dag 2007

Salen var stuvende fuld, da Biecentret den 19. marts kl. 13.00 afholdt sin 15 års fødselsdag med en stor gallaeftermiddag. Midt i salen stod to borde med kager, dels bagt af Marianne i køkkenet og dels skænket af Biecentrets medlemmer til dagen. Og der var kager nok, ja der var faktisk kager i overflod. Selvom der var rigtigt mange gæster og de flere gange blev opfordret til at smage endnu et lækkert stykke kage, syntes der ikke at være nogen ende på dejlighederne.

Ved siden af kagebordet stod basarholdets påskeudstilling og tombola. Og der var god salg både det ene og det andet sted.

 

Simon Griis bød velkommen og borgmester for Mariagerfjord kommune Hans Christian Maarup holdt fødselsdagstalen. I denne fortalte han blandt andet om sin indstilling til det frivillige sociale arbejde blandt ældre, og om hans egen mor, der sine sidste år kom i Biecentret. Ugens højdepunkt var for hende gennem en lang periode hver onsdag, når hun kunne komme i centret. Biecentret skal blive meget ældre, udtalte han, og fremkaldte med den bemærkning smil hos tilhørerne.

 

Eva Sun Nyo (Madsen) sang, så fuglene kvidrede med hende. Hun kaldes den lille pige med den store stemme, og det er ikke uden grund. Mange kan måske synge, men hun hører til de få, der også kan synge Edith Piaf med værdighed.

Komikeren Hassingbo fra Nordjylland kiggede forbi iført dametøj og telefon, og han var sjov. Endda meget sjov.

 

Det blev en god eftermiddag, og deltagerne hyggede sig. Men dagen startede faktisk noget før. Allerede fra kl. 11.00 kunne Biecentrets medlemmer købe en gallamiddag til billige penge. Der var ingen tilmelding, men køkkenets personale og de frivillige havde forberedt sig til et stort ryk-ind og dækket op i kantinen til alle dem, der overhovedet kunne være. Alligevel kom der flere end nogen kunne have forudsagt.

Biecentret havde kigget de gamle sagsakter igennem fra dengang i 1992, da centret etableredes. Og gamle bekendte, som for eksempel de første centerrådsmedlemmer, politikerne der tog de vigtige beslutninger og personale fra den kommunale forvaltning og sundhedscentret blev inviteret til galladagen anno 2007. En del mødte frem, nogle af dem, som stadig er aktive og andre, som vi ikke havde set i mange år. Det var spændende at snakke sammen igen.

 

Alt i alt blev det en god dag, og alting klappede selvom der var mange mennesker. Fra Biecentret skal der lyde en tak til alle medlemmer, som støttede op om dagen, til de mange, som bagte kage, til alle de frivillige og pigerne i køkkenet, til basarholdet, borgmesteren og Inge Bøker, som slog på klaveret til sangene i den nye Højskolesangbog, til "de gamle" fra 1992, der mødte op - og selvfølgelig til forretningsforbindelser og samarbejdspartnere, der kiggede forbi og gav en erkendtlighed i form af blomster, sammenplantninger eller sponsorat til festen.