Hobro Brandvæsen

Men der var da også brande i Hobro og nabobyerne. Her er et meget lille udpluk fra nyere tid.

I December 1976 blev brandvæsnet således kaldt til brand i møbelforretning. Det var Gunnar Nørs forretning på Hostrupvej der brændte. Men til trods for at brandvæsnet stillede med 5 slukningskøretøjer og alt disponibelt mandskab – godt 25 mand – lykkedes det dem ikke at redde butikken. Ved brandvæsnets ankomst var omkring 1/3 af butikken omspændt af flammer, og man koncentrerede sigderfor om at redde Gunnar Nørs private bolig, der lå få meter bag butikken. Det undrede politiet meget, at branden først blev opdaget, da den slog igennem taget.
Men forklaringen på dette kan være at, ruderne ind til butikken var stærkt sodsværtede, grundet det høje indhold af kunststoffer i møblerne, og man derfor ikke kunne se ilden, før den altså brød gennem taget.
Under slukningsarbejdet strømmede der mange liter slukningsvand ud på den stærkt trafikerede hovedvej 10, som grundet den hårde nattefrost, hurtig blev glat som et spejl. Det var således nødvendigt at tilkalde en entreprenør der kunne få foretaget ekstra saltning og grusning af vejbanen.
Butikken nedbrændte helt og man nåede kun, at redde nogle enkelte arkiver.