Harzen 2010

23. - 27. august

I år gik turen til Harzen, der bød på fantastiske natursyn med bjerge, dale, skove, søer og floder. Og den gamle kejserstad Goslar bød på mange serværdigheder, bl.a. så vi gamle pragtfulde bygningsværker helt tilbage fra 1500 tallet.

Vi var en tur ved Okerdalen hvor vi så det 60 m høje vandfald ved Tomkerhalle og den 67 m høje dæmning over okersøen. Vi var også en sejltur på søen, hvor vi fik os en forfriskning undervejs. Dagen sluttede vi af med en helt fantastisk udsigt ud over skiområdet Torfhaus

Vi var på udflugt igennem en nationalpark der udbredte sig på begge sider af det gamle jerntæppe og videre til byen Wernigerode. Wernigerode er sammen med Goslar to at Harzens smukkeste byer. Vi udforskede byen på egen hånd og var selvfølgelig forbe byen mest berømte seværdighed, det gamle rådhus.

Sidste dag var vi på minemuseet Rammelsberg lige uden for Goslar. Vi kørte med et lille tog ind i minen som indtil for nylig stadig har været i brug. Minen har en 1000 år gammel historie og er i dag en del af UNESCOs Verdenskulturarsliste.

Resten af dagen brugte vi på hygge og shopping i Harzens handelscentrum Goslar, hvor der  var et livligt strøg og mange velassorterede forretninger.