Højskoleuge 2016

Højskoleugen er gået i gang, og vi har det allerede forrygende. Thomas Mølgaard fortalte levende om sin Pacific Crest Trail på 4.300 km. i øvrigt som den første dansker - og så er han vennelbo.
Jørgen de Mylius fortalte om sit lange liv som kongen af DJ Pop, og specielt om de første spændende år.
Rasmus Ugilt fortalte om lyst, og den filosofiske tilgang til emnet.
Jacob Birkler, tidl. formand for Etisk Råd stillede spørgsmålet om man kan dø for sent. Alle ved, at nogen dør for tidligt, men findes der også dem, der måske egentlig dør for tidligt? Spændende oplæg og gode spørgsmål.

Studietur til Musikkens Hus i Aalborg

Det blev et brag af en afslutning på årets højskoleuge.

Morgengæst var Paul Arnbak, præst i Oue og Valsgård, og meget aktiv mand, bl.a. i forbindelse med renoveringen og genopbygningen af havnen i Stinesminde.

En anden morgengæst var Peter Leth, der kører Hobro træskibsværft, og som så sent som i sidste uge kunne indvie det nye maritime kulturcenter ved skibsværftet.

...

Og de tre foredragsholdere gav os alt, de havde. Bodil Cath om hendes tid som royal journalist ved Billed Bladet, Hanne Beck Hansen om hendes tid som politidirektør og PET efterretningschef, og Claus Ettrup om sit arbejde som solofløjtenist ved Aalborg Symfoniorkester.

Årets højskoleuge havde, traditionen tro, en studieturen. I år gik den til Aalborg, og her blev vi bl.a. vist rundt i Musikkens Hus, som må siges at være en imponerende og gennemtænkt bygning. Hold da op, hvor er den flot.

Dernæst gik turen til restaurant SANYA, hvor vi - 100 mennesker - gik til buffeten med stor iver og hod appetit.

Vi sluttede dagen af med et brag af en koncert i Musikkens Hus. Det var de tre unge musikere, tilsammen kaldet DREAMERS' CIRCUS, der gav os nyfo...rtolkninger af dansk og svensk folkemusik. Det var forrygende og de var knaldhamrende dygtige.

Det var et chok, da den ene af drengene tabte sin violin, så den brækkede halsen, og der var ikke et øje tørt i salen, da vi så, hvor stor betydning den violin havde. Efter en kort pause fortsatte de koncerten med en lånt violin. De gjorde det så godt, og vi håber alle, at den brækkede hals kan repareres.