Højskoleugen 16. - 20. april 2007

Vi byder velkommen til en forhåbentlig spændende og forrygende Højskoleuge.

Vi har været heldige at få fat i nogle gode og professionelle foredragsholdere med stor erfaring udi fortællerkunsten. Og så skal vi på en anderledes oplevelse, når Højskoleugen inviterer dig med til en ægte wienerkoncert på Værket i Randers.

"Mit liv i og udenfor manegen..."

v/Nelly Jane Benneweis
Promotion ambassadør for Cirkus Benneweis

Nelly Jane er stadig aktiv som promotion ambassadør for Cirkus Benneweis, hvor hun som den første kvindelige sprechstallmeister sprang fra de skrå brædder ind i manegen i 1971. Nelly Jane er derfor selvskreven til at berette om livet i og udenfor manegen. Om livsformen, der er så fascinerende og udefinerbar og som kun de færreste har mulighed for at opleve.

"Mozart fylder 250"

v/Hans Peter Rasmussen
Livskunstner, forfatter, pianist, foredragsholder, guide og meget andet.

Med Hans Peter Rasmussens sprudlende fortællertalent bliver det ikke kedeligt. Ingen anden komponist har betydet så meget for musikken i Europa som Mozart. Og ingen anden komponist er der blevet fortalt så dramatiske legender om. Er de sande? Tja, det kan vel betvivles, men de er ihvertfald gode! Vi hører om Mozarts liv, og Hans Peter Rasmussen spiller noget af hans klavermusik, ligesom vi synger nogle af hans sange.

"Kvindeskæbner i det danske kongehus"

v/Lisbeth Weitemeyer
cand mag, dramaturg og en blændende fortæller

Lisbeth Weitemeyer fortæller om nogle af de mange kvinder, som har optrådt gennem tiderne i det danske kongehus. Lisbeth Weitemeyer optræder i de dragter, der svarer til den person og den periode, hun præsenterer.

"Mediernes bombardement" - Oplæg og debat

v/Jørgen Pyndt
TV2 Nord, Redaktionssekretær og studievært.

ørgen Pyndt øser af sin store erfaring, når han tager emnet om mediernes bombardement op. Efter hans indlæg vil der blive tid til spørgsmål og kommentarer.

"Livskvalitet - Og hvad er DET så?"

v/Lone Hertz
Skuespiller, forfatter, foredragsholder m.m.

I foredraget om livskvalitet viser Lone Hertz sin alsidighed i både den gode fortællerkunst, skuespillet og evnen til at appellere.

For hende selv personligt er livskvalitet identisk med konstant at søge forandringen til det gode, at gro som menneske, at kunne skabe lys og glæde i os selv - og især i vore børn. Vi må give børnene en åndelig substral, så de kan blive "grønne" mennesker og ikke mindst præget af den kristne etik. Vi voksne kan lappe på os selv, men det er vores børn og unge, som grundlæggende kan - og må - forandre verden til det bedre.

"Tolerance i dagens Danmark"

v/Bent Melchior
Overrabbiner emeritus

Bent Melchior vil i foredraget bl.a. komme ind på forholdet til de fremmede, og det kommer vel ikke bag på nogen, når emnet er tolerance. Men Bent vil også tale om tolerance over for dem, der ligner én selv, for det sælsomme er, at jo mere vi ligner hinanden, jo større tolerance kræves der ofte.

"Fra Brovst til Bruxelles"

v/Ole Christensen
Europaparlamentet

Ole  Christensen vil fortælle om, hvordan det er, at gå fra at være borgmester i Brovst til at blive medlem af Europa-Parlamentet. Han vil fortælle om det til tider svære arbejde, hvor 25 lande skal finde ud af det sammen, hvilket til tider godt kan skabe problemer med hensyn til forskellige kulturer og sprog. Foredraget krydres med spil og fællessang.