Biecentrets Jubilæums Udflugt 2007

Det er onsdag den 13.juni og klokken er 06.00. På Nordvestvej står der knap 100 forventningsfulde pensionister, der har tilmeldt sig til vores Jubilæumsudflugt som går til Læsø. Der står to busser klar til at køre os til Frederikshavn, en tur på ca. halvanden time. Uunder sejlturen blev der serveret morgenkaffe med rugbrød , rundstykker, smør, ost og marmelade, allerede på det tidspunkt gik snakken lystigt og alle hyggede sig. Ved ankomsten til Vesterø havn på Læsø blev vi afhentet i busser og kørt til Byrum, herfra gik turen til Rønnerne med traktor, kaldet "Rønnerbusserne." Vores chauffør hed Svend, han vidste alt om naturen på øen. Der var spændt to passagervogne, som skulle fragte os ud i den dejlige og særprægede natur.

På turen fik vi en naturoplevelse ud over det sædvanlige, vi kørte ud over Kringelørn, som er et meget lavvandet område, undervejs stoppede vi mange gange for Svend vidste lige, hvor de mest sjældne planter voksede, vi så bl.a. planten Meldug, flere forskellige arter orkideer af gøgeurtfamilien og en enkelt kødædende plante, så det var ikke en tur, hvor vi bare sad på vores dertil indrettede, der var derimod en tur, hvor vi blev sendt ud af vognen adskillige gange for at se planterne og fotografere. På turen rundt på øen gjorde vi også holdt ved "Pigestenen" det er en kæmpesten, som er blevet aflejret engang i Istiden.

Omkring middagstid begyndte sulten at plage, men det var der råd for, vi medbragte en god forsyning af Mariannes velsmagende Sandwichs, øl og vand var det muligt at købe på stedet.

En af de store oplevelser var et foredrag som blev holdt af en saltsydemester, som fortalte om saltets historie og om dets anvendelse op gennem tiderne. I den nyere tid har saltet også fået en lægelig anvendelse, blandt andet til patienter med Psoriasis. Affaldsstofferne fra saltsydningen er der mulighed for, at købe forskellige steder rundt i landet og det bliver brugt til at bade meget små angreb af sygdommen. Efter besøget i saltsyderiet var der tid til på egen hånd at gå rundt på området og gøre diverse indkøb.

Nu nærmede tiden sig til hjemturen, vi blev hentet af øens busselskab og kørt Vesterø havn, hvor det var mulig at se lidt på lokaliteterne inden færgen satte kursen mod Frederikshavn, på overfarten til Jylland blev der serveret Svinekam stegt som vildt med rødkål, surt og ærter, som dessert fik vi is.

Det var en flok noget trætte mennesker som hen af klokken 18.30 sagde farvel og tak for turen. Biecentret havde arrangeret turen til en særdeles favorabel pris, da vores medlemmer også skulle mærke at det var en jubilæums tur ud over det normale, vi håber ikke det bliver den sidste tur men glæder os til vores 25 års jubilæums tur om ti år.