Medlems-udflugt

af Bendt C. Jørgensen

Den 9. juni 2011 tog 40 medlemmer på udflugt med Døstrup Turistfart. Målet var at besøge digteren Jeppe Aakjærs hjem "Jenle" i Salling, og på hjemvejen aflægge et besøg i butik Dalsgård Antik,  ved Skive.

Ved afgangen fra Nordvestvej kl. 8.00, var det regnvejr, men heldigvis blev vejret bedre i løbet af formiddagen, og der blev om eftermiddagen et dejligt solskin.

Vi kom i god tid til "Jenle" og ventede lidt inden vi fik formiddagskaffe, hvorefter der var en guide, som fortalte om Jepope Aakjærs digtning, om hans ungdom og hans liv på "Jenle" sammen med hans hustru Nanna.

Derefter blev vi i tre hold vist rundt i stuehuset hvor de havde3 boet, og vi fik gennem guidens gode fortællekunst, et interessant indblik i Jeppe aakjærs liv og hans digtning. Stuehuset og hans arbejdsværelse er stadig indrettet som da Jeppe og Nanna levede.

Vi havde også lejlighed til selv at gå rundt på gården, se den flotte vindmølle i haven, besøge jeppes og Nannas grav, som er i skoven tæt ved stuehuset. I laden er der indrettet museum, hvor der vises film om Jeppe Aakjær.

Til frokost fik vi 3 stykker smørrebrød og ved 13 tiden gik turen videre mod Dalsgård Antik, som er et sted med urtolig mange gamle møbler dekorationsting og brugsgenstande.

Endvidere er der i vognporten indrettet en købmandsbutik, som den så ud i gamle dage. I Butikkens café blev der serveret kaffe med dejlig hjemmebagt kringle, hvori der var mange rosiner.

Ved 17-tiden var vi tilbage ved Biecentret, og der var enighed om at det havde været en god udflugt, som var forløbet i et roligt tempo og med et godt humør.