Minibyggerne

HOBRO MINIBY

I 1995 opstartede Gerhard Schoop "minibyggerne", der lige siden har været i gang med at bygge huse fra Adelgade anno 1900. Husene er autentisk opstillede og kan opveves på stien bag Gasmuseet.

Husene erbygget i forholdet 1:10 efter tegninger af gamle billeder. De små mursten og teglsten som husene er opbygget af, har de selv produceret og ksåret ud, så de har den helt rigtig størrelse. I de sidte par år har de været i gang med, at bygge det tidligere Højskolehjem og Gran Hotel.

Selv om husene er bygget af materialer der kan klare lidt af al slags vejr, går en stor del af sommeren  med renovering og pleje af de opstillede huse ved Gasmuseet. Så der er nok at se til for "byggemestrene" på værkstedet.

Har du en "minibygger" i dig?

Der er stadig mange huse, der skal bygges, så har du tid og lyst, er du meget velkommen til at kigge ind på værkstedet, og se om det er noget for dig. Peter Schmidt, Kurt Pedersen og Regnar møller er de 3 personer, som i dag står bag opbygningen og de kunne godt bruge et par ekstra hænder på værkstedet.

Værkstedet har åbent
Tirsdag kl. 13.00 - 16.00
Onsdag kl. 13.00 - 16.00

Du skal ikke være den store håndværker, bare du har lysten til at være med, så skal du nok lære hen ad vejen, hvordan man gør.