Det gode måltid

PROJEKT "DET GODE MÅLTID!"
Et godt måltid er meget mere end mad.
Omgivelserne betyder meget for, hvordan et måltid smager

I 2016 sætter Mariagerfjord kommune fokus på ældre, ensomhed og det gode måltid. Det samme gør staten, Danmarks Radio, og flere aktører. Også Biecentret er på banen – for dette område er om noget Biecentrets hjemmebane.

...

Biecentret har til næste år 25 års jubilæum, og mange, hovedsageligt seniorer, har gjort brug af vores kantine (der nu er blevet til en café) i årenes løb. I 2016 sættes der fra flere sider fokus på ensomhed og på fællesspisning som et værn mod ensomhed. Det er vi glade for her i centret, for det er vores erfaring, at mennesker, der spiser sammen, taler sammen, og laver noget sammen, netop er med til at værne hinanden imod ensomheden.

Vi kunne fortælle den ene gode historie efter den anden om mennesker, som er dukket op i centret, enten bare af interesse, eller måske efter en livskrise, og har mødt nye mennesker og fået et skub i positiv retning. Det gælder måske endda specielt for dem, der kommer for at få deres varme mad eller en kop kaffe.

Biecentret er allerede nu godt i gang med projekt ”Det Gode Måltid”, hvor vi søger at få ældre, der sidder alene hjemme til at tage en tur i Biecentret for at spise en god portion varm mad i godt selskab med andre.

I første omgang handler det om at gøre opmærksom på Biecentret, og det vi kan tilbyde i denne henseende. Og det gør vi, og vil vi gøre, både i år og i årene fremover. Det handler også om et arrangement en søndag i efteråret, hvor man kan tage en ven med i centret til en god dag med spisning og underholdning.

Vi har været i dialog med bl.a. hjemmeplejen og Ældre Hjælper Ældre, og vil sammen med vores frivillige og nuværende spisegæster nå ud til borgere, der kunne have brug for et godt måltid, lidt fællesskab og en god snak.

Kunne du tænke dig at være med som frivillig, eller har du en ven, en genbo eller et familiemedlem, der kunne have godt af at komme på besøg i Biecentret til et måltid og lidt fællesskab, så kan du kontakte Simon Griis, daglig leder af Biecentret på tlf 9711 5260. Vi kan tage en kop kaffe og en uforpligtende snak om projektet, og så kan du se, om det er noget for dig.