Påskeudstilling
på Bie Centret
med billedkunstner Birthe Kjærsgaard

 

Der var fernisering i dag i Biecentret, da billedkunstner Birthe Kjærsgaard åbnede sin påskeudstilling i Biecentrets sal, den gamle gærkælder.

...

Du kan også nå at se udstillingen:

Åbent:
Skærtorsdag, Langfredag og
1. og 2. påskedag fra kl. 13 – 17
Derefter efter aftale på tlf. 9711526

Billedkunstneren Birthe Kjærsgaard udstilller på Biecentret i Hobro i påsken. Birthe Kjærsgaard er oprindelig fra Hobro og har bl.a. boet, arbejdet og haft udstillinger på Rosendal. I alle årene har hun bevaret tilknytningen til Hobro, dels fordi en del af familien bor der, men også i forbindelse med kurser. Derudover er hun rigt repræsenteret i Jutlander Bank med hele 10 malerier.
Uddannet Dekoratør 1971
Kurser på Århus Kunst Akademi 1976-79
Ranum Kunstskole 1988-89

Hun har levet af sin kunst i over 40 år - sideløbende med at hun har arrangeret og holdt malekurser i Grækenland, Spanien og i Danmark.
Derudover har hun været initiativtager og arrangør af flere kunst- og kulturfestivaler med kunstnere fra de nordiske lande, Letland, Grækenland og unge kunstnere fra Kunstakademiet i København, og været aktiv i forskellige kulturevents – herunder Muslingefestivalen. I 1997 og 1999 deltog hun i Kunstprojekter i Sigulda, Letland,

I vinteren 2006 fik hun et 3 måneders legat på Det Danske Institut i Athen
Opholdet i Athen sluttede med en udstilling, og har efterfølgende udstillet endnu engang på Instituttet. Siden blev det til en galleri udstilling samt to udstillinger i Den gamle Parlamentsbygning i Nafplion, som var Grækenlands første hovedstad.
Ud over flere cencurerede udstillinger er det blevet til store udsmykningsopgaver – bl,a Johanes V. Jensens Himmerlandshistorier i Rådhuscenteret i Farsø. I 2011 modtog hun Muslingeprisen i Løgstør og i 2013 blev hun årets kunstner i EDC mæglernes kunstforening.
Gennem årene har hun afholdt en række udstillinger på gallerier og kunstforeninger i hele landet.
I 2011 udgav hun bogen; Malekursus, som er en indføring i tegning og acrylmaleri.

Om sommeren er hun at finde i det lille Galleri Fiskehuset på Kunsttorvet på havnen i Løgstør. I 2002 blev det lille galleri optaget i Guinnes rekordbog med 447malerierpå 8 m2.

Udstillingen, som er åben skærtorsdag, langfredag og 1. og 2. påskedag, indeholder en række nye malerier i acryl og små collager med døre og meterstore motiver af jorden set fra oven.