Års-kavalkade 2008

Mandag, d. 21. Januar kl. 13.30

De Glade Musikanter

De Glade Musikanter er glade harmonikaspillere og musikanter fra Vendsyssel, dog især Brønder-slev området. De gav os en god dag med spil og fællessang.

Mandag, d. 4. Februar kl. 13.30

Røverne fra Rold

Musisk foredrag med Flemming Baade

 

"Røverhistorier" vil nogen sige om de saftige beretninger om de frygtede "Røvere fra Rold". Men det er ganske vist, at der i og omkring Rold Skov har været røvere så længe tilbage som vi har nedskrevne vidnesbyrd om Himmerlands historie.
Og vi skal ikke ret mange år tilbage i tiden før folk gøs grumt, hvis man nævnte navne som "Bette Fanden", Petronillen eller Lorentz Meier!

I et foredrag om nogle af disse ugerningsmænd fortalte Flemming Både, der selv er barnefødt på egnen, om de autentiske personer og deres grumme handlinger.

Der blev rig mulighed for fællessang, ligesom Flemming også sang andre viser - sjove, seriøse, gamle og nye og mange af dem til at synge med på.

Viserne blev krydret med muntre anekdoter, og det skal indrømmes at underholdningsværdien i historierne ind imellem blev prioriteret højere end sandhedsværdien.

Mandag, d. 18. Februar kl. 13.30

Rørbandet

Rørbandet fra Ålborg spillede op til glad musik og fællessang.

Søndag, d. 2. Marts kl. 13-16 Mandag, d. 3. Marts kl. 09-13

Aktivitets-udstilling

Biecenteret holdt Aktivitetsudstilling i den store sal. Her havde de fleste af holdene udstillet noget af det, de syslede med i 2007 og starten af 2008. Her var oliemalerier, trævarer, fibromyalgipjecer, kortspil, varm herrelavet suppe, porcelæn, lysbilleder, orkis, tombola, blomster, påskepynt, knipling, patchwork, slægtstavler, lokalhistoriske billeder og meget meget mere.

Nogle af Biecentrets brugere havde sat hinanden i stævne, og sad i arbejdende værksteder både søndag og mandag. Her kunne gæsterne se, hvad der foregår til dagligt i Biecentret og stille spørgsmål til deltagerne. Der var mange gæster begge udstillingsdage, og alle var enige om at gentage succesen til næste år.

Mandag, d. 3. marts kl. 13.30

Den syngende slagter

Mandag kunne man kombinere et besøg ved Biecentrets aktivitetsudstilling med en gang god og hyggelig musik og fællessang. Den Syngende Slagter, også kendt under navnet Jens Peter, besøgte Biecentret, og præsenterede nogle af de sange, der er på de musik CDer, han har udgivet.

Mandag, d. 17. Marts kl. 13.30

Bjarne Lisby

"Historien om de gamle bukser"

 

Vi var så heldige at få fat i Bjarne Lisby, som underholdt i Biecentret med sang, musik og glade indfald.

 

Masser af musik, gode historier og et godt grin. Det er Bjarne Lisbys opskrift på en god dag, og en god dag blev det. Her fik vi historien om hittet "De Gamle Bukser" og meget meget mere. Bjarne langede ud med en sprudlende kavalkade over 35 års karriereforløb som professionel solist, sanger, entertainer, sangskriver, revyforfatter, skribent og meget mere. En forrygende beskrivelse af, hvad man som turnerende solist aldeles uforvarende kan blive udsat for.

Mandag, d. 31. Marts kl. 13.30

De Nordjyske Trækfugle

Spillemændene fra Voerså underholdt med hyggelig musik og sang.

Mandag, d. 14. April kl. 13.30

Borgmester H.C. Maarup

besøgte Biecentret til en hyggelig eftermiddag, en beretning fra barndomshjemmet og en uforpligtende snak over en kop kaffe. Borgmesteren havde til dagen udvalgt et antal sange, som gennem livet har betydet noget for ham, og dem sang vi med stor energi.

Tirsdag, d. 22. April kl. 19.00

De arkæologiske udgravninger i Hobro

v/ Andy Rye

 

I de seneste år har arkæologerne fra Aalborg haft travlt med at endevende jorden i Hobro. De har gravet på den gamle spritgrund, flere steder i Adelgade, ved Kirketoften, på "Engen", og i de nye byggegrunde omkring Cemtec. Lokalhistorikeren Andy Rye har fulgt deres arbejde nøje, bogstaveligt helt nede i udgravningerne. Han berettede om, hvad deres fund kan fortælle om Hobros historie.

Mandag, d. 28. April kl. 13.30

Rørsangerne fra Ålborg

I anledning af at 2008 er udråbt til SANGENS ÅR vi inviterede vi det store kor "Rørsangerne" fra Ålborg. Koret er startet i 1995 som en del af Aalborg Seniorsport, og Jens Eric Strudsholm har været korets dirigent siden starten. Koret tæller 60 medlemmer fordelt på fire stemmer Alt, Sopran, Tenor og Bas. Koret optræder i mange sammenhænge og arrangerer også selv koncerter og sangcaféer, der samler mange mennesker. Hvert år til jul fyldes Ålborg Domkirke til sidste bænkeplads, når koret er med til at afholde senior gudstjeneste.

Mandag, d. 15. September kl. 13.30

De grønne veste

De Grønne Veste fra Viborg sang for og med os. Det blev en god eftermiddag.

Mandag, d. 29. September kl. 13.30

Den syngende post

Den Syngende Post fra Asferg, Henning Vad, sang nogle af sine sange i forbindelse med, at han har udgivet en ny cd.

Mandag, d. 13. Oktober kl. 13.30

Poul Gitar

Højskolelærer, kirkesanger og rockmusiker

 

PH, en vise om Danmark
- om Poul Henningsen (1894-1967)

 

 I over et halvt århundrede satte PH sit umiskendelige aftryk på dansk kultur med sin nyskabende og igangsættende vitalitet. I foredraget skildredes Poul Henningsens liv i al sin mangfoldighed. Vi sang nogle af de mange viser, han har bedrevet i tidens løb.

Mandag, d. 27. Oktober kl. 13.30

Inge og Per Musik

Syng med på DanskToppen og Giro 413

 

Inge & Per, som er kendt fra Dansktoppen, Radio og TV, fortalte om GIRO 413 og Dansktoppen, samt deres egen medvirken gennem mere end 30 år.


Foredraget blev krydret med musik og sang, hvor publikum selv fik mere end rigelig lejlighed til at synge med på de kendte sange gennem årene. For dem som elsker GIRO 413 og Dansktoppen, var dette en god mulighed for at Nyde og synge med på sangene gennem tiden.

Lørdag, d. 15. November

Biecentrets Store Julebasar

Dørene åbnes kl. 9.00

Salget kører kl. 9.30 til kl. 13.00

 

Hjemmelavet julepynt, gaveidéer og nisser i alle former, størrelser og farver. Hygge, kaffe og lidt godt til ganen. Det er, hvad Biecentrets julebasar handler om. Og igen i år var til priser, hvor alle kunne være med.


Det var en rigtig go´ gammeldaws juleoplevelse.

Mandag, d. 10. November kl. 13.00

Galla Modeopvisning

Biecentret inviterede til en Galla Modeopvisning, som vi gjorde lidt ekstra ud af.

Der serveredes en rejemad og et glas hvidvin og så blev efterårs- og vintermode vist. For fremvisning af kollektionerne stod TANG Damekonfektion. Sammen med tøjet fra TANG, vistes tasker og sko fra TOPS Rabøl Sko.

 

Det var selvfølgelig Biecentrets egne mannequiner, der viste tøjet frem.

Mandag, d. 24. November kl. 13.30

Rørsangerne fra Aalborg

- et 50 "mand" stort kor besøger Biecentret

 

I anledning af at 2008 er udråbt til SANGENS ÅR oplevede vi i foråret det store kor "Rørsangerne" fra Ålborg. Det blev en stor oplevelse, og vi aftalte en koncert i Biecentret i efteråret.

 

Koret er startet i 1995 som en del af Aalborg Seniorsport, og Jens Eric Strudsholm har været korets dirigent siden starten. Koret tæller 60 medlemmer fordelt på fire stemmer Alt, Sopran, Tenor og Bas. Koret optræder i mange sammenhænge og arrangerer også selv koncerter og sangcaféer, der samler mange mennesker. Hvert år til jul fyldes Ålborg Domkirke til sidste bænkeplads, når koret er med til at afholde senior gudstjeneste.

 

Rørsangerne markerede sangens år med korsang, og der blev desuden taget lidt forskud på adventstiden med sangunderholdning og fællessange fra højskolesangbogen.

Fredag, d. 28. November kl. 18.00

Årets Julefrokost

Biecentret diskede op med det helt store JULEFROKOSTBORD, og bagefter var der dans til tonerne af Flemming Baade.

Mandag, d. 8. december kl. 13.30

Frelsens Hær Synger Julen ind

Frelsens Hær sang ved denne hyggelige decembereftermiddag julens sange sammen med os.

Det er efterhånden blevet en gammel tradition for mange mennesker, at julen ikke kan komme før Frelsens Hær har besøgt Biecentret, og kantinen var da også proppet med mennesker igen i år.

Søndag, d. 14. december kl. 11.00

Julemiddag

Kl. 11.00: Julekoncert med Rostrupkoret ved Dirigent Signe Matin

 

Kl. 12.00: Julemiddag i kantinen med flæskesteg, ris a la mande, mandelgave og meget mere

 

Det blev en rigtig go’ gammeldaws julemiddag og vi oplevede en julestemning i top.

 

KFUKs Luciaoptog og Biecentrets Husorkester deltog ved dagen, og 100 mennesker nød det i fulde drag.

Mandag, d. 15. december kl. 13.00

Biecentrets Store Julebanko

Årets sidste bankospil handlede om jul, spil og ekstra store gevinster.

"Vi besøger Biecentrets naboer"

I forbindelse med sammenlægningen af kommunerne, startede Biecentret et tiltag, der sigtede mod større kendskab til det nærmeste samfund. I en række af årets måneder, blev medlemmer indbudt til at gå en tur på besøg hos nogle af centrets interessante naboer.

 

I januar lagde vi ud med at besøge Alderdomshjemmet og drikke kaffe med beboerne. I februar besøgte vi Gasmusseet, og i april kom turen til Mediehuset Wiegaarden Blåkildevej. Ud over det, gik turen i 2008 bl.a. til Hobro Rensningsanlæg, "Børnehuset" Jernbanegade 26, BHJ A7S, og Østerskovens Efterskole.

Syng Med Biecentrets Husorkester

En onsdag eftermiddag en gang om måneden indbyder Biecentrets Husorkester til en glad sangeftermiddag. Det sker året rundt, undtagen et par måneder om sommeren. Det er altid en hyggelig dag, hvor der bliver rig lejlighed til at få smurt stemmebåndet og synge med på kendte og mindre kendte sange. Og 2008 blev ingen undtagelse.

Biecentrets Søndagscafé

Den tredie søndag i måneden (undtagen et par måneder om sommeren) inviterer Biecentret til en Søndags Café med alt godt fra Mariannes ovn.

 

Det er hyggen, det gode bagværk og fællessangen, som er i centrum, men ind imellem finder vi på at inviterer en interessant gæst, der er god til at fortælle eller læse op. I 2008 blev det bl.a. til Tove Beyer-Ebbesen, der fortalte om det "Underfulde Australien" og viste billeder fra hendes rejser. Det var Elisabeth Sørensen, der fortalte om og viste billeder fra en tur til De Vestindiske Øer. Og det var Holger Graversen, der fortalte om stort og småt bl.a. fra sine mere end 14 år på Christiansborg.

Banko i Biecentret

Hver 14. dag holder Biecentret bankospil. Dette gjorde vi også i 2008, og mange trofaste spillere, såvel som gæster, deltog året igennem.

Torsdag, d. 12. juni

Sommerudflugt for medlemmer

Turen går til Den Gamle Grænse!!

 

Torsdag, den 12. juni mødte 56 forventningsfulde ældre medlemmer af Biecentret op kl. 08.00 på Nordvestvej 4 for at begive sig på turen til Genforenings- og Grænsemuseet og Christiansfeld, Brødremenighedens by.

 

Vi drak medbragt formiddagskaffe ved Silkeborgsøerne, og satte derfra kursen mod Grænsemuseet og Grænsekroen, hvor vi spiste middagsmad. Efter middagen kørte vi til Christiansfeld, hvor vi besøgte Brødremenighedens Kirke og kirkegården "Guds Ager". Brødremenighedens kirke er noget helt speciel og findes kun i Christiansfeld. Under besøget i kirken blev vi ledsaget af en lokal guide, som fortalte om menighedens interessante historie. Vi afsluttede med kaffe og honningkager på Grænsekroen. Det var en rigtig god tur.