Rushy Rashid " Grundloven, demokratiet, kvinders valgret...og lillefingeren"

Endnu et godt arrangement i samarbejdet mellem Biecentrets Oplysningsforbund og Biecentret er løbet af stabelen.

Årets andet "Fyraftensforedrag" blev afholdt med journalist og forfatter Rushy Rashid ved højbordet. Forventningerne var høje, og arrangementet var hurtigt udsolgt.

Rushy Rashid, oprindeligt fra Pakistan, respektfuld muslim, demokrat, forfatter til 3 bøger, og journalist på Radio 24/7, er et sejt og modigt menneske.

Hun har efter eget udsagn kæmpet i 30 år for sin ret til frihed, ligestilling, og egenidentitet. Og hun har vundet den kamp på en måde, der har givet hende en respekt både for hendes oprindelse og religion, og samtidig for de demokratiske værdier og frihedsidealer, som hun har lært at kende i Danmark.

Vi havde inviteret hende i anledning af 100 året for kvinders valgret, og hun fortalte dels om sin egen opvækst i et patriarkalsk samfund, om sit opgør og frigørelsesproces, og om den værdi, hun har fundet i de rettigheder, givet hende i den danske grundlov.

For Rushy Rashid handler det ikke om den evige flade todimensionelle debat om tørklæder og frikadeller i børnehaven. Den frihed, som kvinder som hende selv har brug, kommer et helt andet sted fra.

Der var stor interesse og stor spørgelyst bagefter.