Hobro sygehus 125 år

Sygehuset i Sønder Allé

Hobro byråd skænkede en grund på Sønder Alle til formålet, og den 1. maj 1880 kunne man indvi Hobro Sygehus, der som dr. Magnus skrev, "tilfredsstiller alle de Fordringer, der med Billighed kan stilles til et saadant. Foruden den rigelige plads til de Syge, er der fortræffelig Ventilation. Med Sygehuset er der forbundet en Badeanstalt for kolde og varme Bade, Styrt bade, samt Russiske Bade. Sengene er af samme Sort, der bruges paa BlegdamshosPitalet, nemlig Fyrretræsbund, og Underlaget vil i Reglen være en Madras stoppet med Tang, altsaa et Materiale, som uden stor Udgift kan fornyes... . ".

Det nye sygehus var en enetages vinkelbygning med høj kælder. Mod gaden var der 3 sygestuer med 14 senge til almindelige patienter samt en celle til en sindssyg. Her var også en stue til sygeplejersken - bemærk ental - et køkken og en offentlig badeanstalt. I sidefløjen var der 4 værelser med plads til 8-10 epidemipatienter.

Dr. Magnus trak sig tilbage i 1904 efter 50 års lægegerning og blev afløst af sygehuslæge A. Chr. Kragelund, der samtidig var distriktslæge. Han gennemførte forskellige forbedringer på sygehuset, gasbelysningen blev erstattet af elektrisk lys og kakkelovnene blev erstattet af et varmeanlæg.

Sygehuslæge:
A. Chr. Kragelund