Turen til Rhur

52 glade turister stilede mod rutebilstationen d. 18 præcis kl. 19.00 og bussen blev pakket med folk og bagage, Lars og Alex var i godt humør som vi andre, ved Randers et lille ophold så Heidi og Simon kunne komme ombord, kaffe te og rundstykker blev serveret og så videre sydpå med diverse ophold bl.a. ved grænsen og så gik turen videre til Grevenbroc, hvor vi ankom ved 19.00 tiden, fik udleveret nøgle til gode værelser, en hurtig vasken hænder. En halv time fik vi inden vi skulle spise, en god middag. Vi fik gode spisekammerater, som vi hyggede os med resten af opholdet. Efter middagen en lille bytur, så pakkede vi ud og godnat.

Tirsdag Afgang kl. 09.00 og målet er Maastrick i Holland. Vi skulle sejle en tur på Maas kl. 11.00 og det blev en god tur på en times tid, sol og dejligt vejr og flot at se mod land, de flotte huse med mere. En fin oplevelse. Vi fuldtes ad ind til byen, som er meget stor. Sulten nagede os, og fandt et spisested, og der vi uden overdrivelse en stor omelet, men vi og andre kunne kun spise en tredjedel, eller en halv.

Læs videre efter billedet....

Vi gik lidt omkring så på sagerne, og pludselig så jeg noget, et meget gammelt byggeri plus et mere. Det var et tidligere kloster, nu lavet om til et kæmpe bibliotek, computerrum og en bog butik.

Det var meget imponerende, det passede til os tre læseheste. Jeg har aldrig set så mange bøger på den måde. Vi fandt også danske forfattere, en konservator stod på et stillads med et lille stykke værktøj, gad vide hvad hun fandt ud af.

Vi skulle videre hjemad, så blev der musik i gaden og flere hundrede gymnasium elever kom kørende og gående med højt musik, og højt humør. Vi så det vidst alle, kun ikke Alex som måtte passe bussen. Ved 19.00 tiden var vi tilbage efter en god dag.

Så kørte vi igen på onsdag morgen, afgang til Belgien, en lang køretur på 2 timer, men nok at se på og som vanlig god stemning i bussen, gode medrejsende og det er skønt, turen igennem Brüssel som er meget stor. Alex er en god chauffør og fik bussen sikkert igennem de smalle gader, de overflotte bygninger var meget store, til de forskelliges landes ambassader.

Alex fandt endelig en p-plads og vi drog i flok og følge ned til bymidten. Torvet det er stort og hvor alle kan mødes. Det er flot med de smukke gamle slotte, og der restaureres på dem hele tiden. Vi så naturligvis den lille dreng Manneken pis. Den skal man se. Vi gik omkring lidt trætte og sultne nu, vi fik suppe med mere, så kom Lars og igen, vi gik op i bussen godt trætte.

Der var en voldsom trafik. Vi så da forresten også konge residensen. Kl. 20.10 var vi hjemme igen, hvor vi nu var samlet ved varm mad, god stemning og snak, og så godnat og tak for en god dag.

Læs videre efter billedet....

Torsdag Afgang kl. 09.00 til slotsparken Arcen. Sol hele dagen.


Parken er flot men meget meget stor, vi så kun en lille brøkdel af den. Vi så især roser men ellers ikke det store blomster flor, tørken havde ødelagt mange planter, så vi var måske en smule skuffede. Ved 15.30 tiden var vi hjemme igen, så en kop te gjorde godt, inden vi skulle på en bytur, og inden vi skulle til at pakke kuffert, læse, slappe lidt af og spise kl. 19.30 og snakke, grine og så videre. Så gik vi alle over gaden til en café, hvor vi hyggede os med snacks, drinks og grin. En god afslutning på tre dejlige dage.

Fredag Afgang kl. 09.00. Lars havde pakket bussen, så alt var klar til den lange rejse hjem til Hobro, igen med diverse ophold ved grænsen, bl.a. fik vi noget at spise, plus indkøb. Alex og Lars forsyner os igen med kaffe, te, vand, chokolade, kage og drillerier. Vi havde intet at klage over. Det var en dejlig ferie med gode minder. Var i Hobro ved 23.00 tiden.

Tak for en god tur.