Turen går til DRESDEN

Turen går til DRESDEN

Dresden, som er hovedstadt i den tyske delstat Sachsen, ligger i den sydlige del af det tidligere DDR. Sachsen Perle og Elbens Firenze. Dresden har mange navne, men sikkert er det, at byen har genvundet fordums staus som kulturby. Byen var engang Tysklands smukkeste og kendt i hele Europa som Elbens Firenze på grund af den fantastiske barokarkitektur og placeringen ved floden. I slutningen af 2. verdenskrig bombede de allirede Dresden til ukendelighed. Stort set hele byen blev jævnet med jorden. Efter mange års restaurering og genopbygning funkler byen igen som en kulturperle.

1. dag (udrejse)

Der er afrejse fra Hobro Busterminal kl. 07.00, og herefter kører vi mod grænsen (i forbindelse med turens start serveres der kaffe og rundstykker i bussen). Turen forsætter - med passende pauser undervejs - til vi når vores hotel i Dresden, hvor aftensmad og værelser venter.

Hotel Pullman Dresden  Newa

Prager Strasse 2C, D 01069 Dresden + 49 351 48140

Hotel Pullman er meget centralt belligende ud til byens butiksstrøg. Hotellet er et såkaldt førsteklasses designhotel og en del af værelsene har en lidt utraditionel indretning. Alle værelser har naturligvis bad/toilet, TV, telefon og aircondation, desuden har hotellet restaurant, bar samt spa og sauna m.m.

UDFLUGTER

Byrundtur: I dag udforsker vi Dresden på en byrundtur til fods. Vi skal bl.a. se Kurfyrst August den Stærkes enorme barokanlæg Zwinger, Semper- operaen opkaldt efter arkitekten Godtfred Semper-samt Residensslottet, som er en af de ældste bygninger i Dresden. I dag rummer slottet flere spændende museer. Turen gennem Augustsstrasse er som en tidsrejse gennem 800 års saksisk historie. Vi skal opleve det 102 meter lavet af 24.000 Meissen-porcelænskakler. Turen forsætter til den store plads, Neumarkt, hvor vi skal se Dresdens nok bedst kendte seværdighed Frauenkirche. Herefter bliver der tid på egen hånd.

Meissen

Meissen: På denne udflugt skal vi lidt nord på, hvor første stop bliver i porcelænsbyen Meissen. Vi besøger Porzelanmanufaktur Meissen, som laver det verdenskendte Meissen-porcelæn. Her skal vi se kunsthåndværkerne fremstille deres pragtværker og besøge det tilhørende museum. Der bliver også tid til at besøge byen Meissen, og finde et sted at spise frokost m.m. Byen er også kendt som vinby. Herefter kører vi tilbage til Dresden. Entré ca. 9, - euro.

Spreewald og kanesejlads

Spreewald og kanesejlads: Spreewald er et lavtliggende landområde nord for Dresden. Det er gennemskåret af kanaler, hvilket gør området ufremkommeligt for almindelige køretøjer. I stedet benytter man sig af såkaldte kaner, der fragter såvel personer som varer, herunder især de grøntsager, området er kendt for at avle. I Lübbenau går vi ombord på de særprægede kaner og tager med på en flot og afslappende kanesejlads. Der bliver naturligvis mulighed for frokost undervejs. Sejltur ca. 10,- euro

Sachsisk Schweiz og sejltur på Elben

Sachsisk Schweiz og sejltur på Elben: Først sejltur på Elben. Vi sejler med en af de flotte udflugtsskibe som sejler fra Dresden og til Slottet Pillnitz. Vi gør ophold her og der er mulighed for at besigtige den meget smukke slotspark, inden vi kører op i Sachsisk Schweiz og til Bastei Klippen, hvorfra vi nyder og udsigten over Elbdalen og sandstensklipperne. Mulighed for frokost undervejs. Herefter panoramatur langs med Elben tilbage til Dresden.

Sejltur ca. 15,- euro. Entre til Pillnitz Slotspark ca. 3,- euro.

6. dag (hjemrejse)

Vi påbegynder hjemrejsen fra morgenstunden. Vi kører ad samme rute som på udrejsen dvs. via Berlin og Neumünster. Der bliver ophold ved grænsen inden vi kører den sidste strækning op gennem Jylland. Hjemkomst midt på aftenen.

REJSEFAKTAR

Udrejse: Søndag den 12. august

Hjemkomst: Fredag den 17. august

Pris: kr. 4.595,00

Ovenstående pris er pr. person i dobbeltværelse

Tilæg for eneværelse kr. 750,00

I rejsens pris er inkl.: Hotelophold, 5 overnatninger i Dresden med ½ pension fra aftensmad første dag, til og med morgenmad sidste dag.

Bustransport i moderne langtursbus med toilet, minikøkken m.v. samt moms, vejskat, de beskrevne udflugter, excl. entréer og sejlture, bidrag til Rejsegarantifonden og rejselederassistence.

 

Ikke inkl.: Al øvrig forplejning, samt entréer og sejlture (hvor ikke andet er oplyst)

Valuta: Euro ( 1 Euro = ca. 7,50kr.)

Betalingsbetingelser: Fremgår af faktura

Der tages forbehold for evt. ændringer i programmet, hvis lokale forhold taler herfor.

Tilmelding: Biecentret tlf.: 97 11 52 60

Tilmeldingsfrist: 1. maj 2018

I øvrigt opfordres til tilmelding i god tid.

Forsikringer: Der kan gennem REJSEMÅLET  tegnes forsikringer.

Afbestillingforsikring ca. kr. 280,-

( Bestilles sammen med rejsen og betales sammen med depositum)

Rejseforskiring: Det gule sygesikringskort dækker ikke længere på rejser i udlandet. Prisen på rejseforsikring er afhængig af alder og er generalt blevet dyrere. Det anbefales at tegne en rejseforsikring.